Forestil dig at låse din konto op med et hurtigt, levende selfie. Det er nu en mulighed fra Google, og det føles mindre som et sci-fi-trick og mere som en fornuftig genvej.
For at komme i gang optager du en kort opsætningsvideo. Kig på kameraet. Følg nogle få vejledte hovedbevægelser, så systemet kan fange flere vinkler. Den indledende optagelse bliver reference for fremtidige loginforsøg.
Opsæt på et minut, brug når du har brug for det
Når du glemmer en adgangskode eller har brug for en hurtigere måde at få adgang til din konto, kan du optage en ny selfievideo. Google sammenligner den nye optagelse med den, der blev gemt under opsætningen, og hvis den matcher, giver den adgang. Det er valgfrit, kun ved tilmelding. Du vælger selv, om du vil aktivere det.

Du kan slette den gemte selfievideo fra din Google-konto når som helst.
Google oplyser, at videoen er krypteret i hvile. De tilføjer også flere lag af beskyttelse for at blokere forsøg på at udgive sig for andre ved hjælp af fotos eller forudindspillet optagelse. Hvis du vil have virksomheden til at bruge klippet til andet end at logge ind, skal du give et eksplicit samtykke til den ekstra anvendelse.
Hvad er så kompromiserne? Bekvemmeligheden er indlysende. Ingen flere paniske nulstillinger af adgangskoder. Men biometriske systemer er ikke magi. Brug denne funktion på personlige enheder, du kontrollerer. Behold gendannelsesmuligheder og tofaktorgodkendelse aktive, hvis du administrerer følsomme konti.
Nysgerrig efter om din konto kan bruge denne funktion? Besøg din Google-kontos indstillinger for log ind og sikkerhed for at se, om din konto er berettiget og for at opsætte funktionen. Betragt den som et andet værktøj i din sikkerhedsværktøjskasse, ikke en fuldstændig erstatning for gode praksisser.
Klar til at lade dit ansigt gøre det tunge løft? Hvis du beslutter dig for at prøve det, er opsætningen hurtig og kan fortrydes.



.webp)
Diskussion
Skriv en kommentar
Kommentarer
Ingen kommentarer endnu. Vær den første.